Huovutus

Etusivu > Kirjoja

Huovutus
Saatavilla
1 kpl
25,00 €
norm.
28,20 €
alennus
11 %
säästö
3,20 €
kpl

Huovutus on perinteinen käsityötekniikka, jossa hyödynnetään villakuidun ominaisuutta huopua. Huovuttamalla voi valmistaa monenlaisia lämpimiä, kevyitä ja kestäviä vaatteita ja asusteita sekä sisustus- ja käyttöesineitä.

Anna-Karoliina Tetrin Huovutus on perusteellinen käsikirja huovutuksesta. Siinä kerrotaan huovutuksesta perusasioista lähtien: Mukana on märkähuovutuksen eri tekniikoita, kuivahuovutusta eli neulahuovutusta sekä pesukoneessa vanutusta. Villan ja erilaisten kuitujen ja kankaiden yhdistämiseen annetaan vinkkejä ja materiaaleihin perehdytään monipuolisesti. Lisäksi esitellään erityyppiset villan muodot: neulahuopa, topsi ja karstalevy.

Upeasti kuvitettu kirja sisältää runsaasti ohjeita erilaisten vaatteiden ja asusteiden tekemiseen. Aloittelijoille sopivia töitä ovat esimerkiksi huopahelmet ja huopakukat, mutta kirjassa on vaativiakin ohjeita, kuten kolmiulotteisen huovutustyön teko kaavan avulla. Mukana on useita erilaisia huopahattumalleja sekä miehille että naisille, helppoja ja haastavia huopa-asustetöitä sekä vinkkejä vanhojen villapaitojen uusiokäyttöön. Koristeina käytetään mm. kierrätysmateriaaleja, kuten vanhoja kravatteja, ja huovan pintaa elävöitetään erilaisin perinnekirjontatekniikoin.

Ohjeet on jaettu viiteen teemaan, joita ovat mies ja metsä, folklore, nuoriso, 1920-luku ja Intian värit. Kuhunkin teemaan on suunniteltu useita asuja, jotka on kuvattu mallien päällä. Ohjeet on sarjottu eri kokoihin, ja kirjassa on liitteenä töiden kaavat

Kirjailija:
Anna-Karoliina Tetri
Kustantaja:
Kustannusosakeyhtiö Moreeni
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
190
Asu:
Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi:
2011 (lisätietoa)
ISBN:
9789522540508

tech
tech
Villa Laurila
Soikkalantie 18
FI-52510, Hietanen
FINLAND
puh. 050-5949500
aulimaija@laurilan.net
Y-tunnus: 0973770-3