Langat ja muut villatuotteet

Etusivu > Laurilan tilan omat tuotteet > Langat ja muut villatuotteet

Näiden tuotteiden raaka-aineet on pääosin tuotettu omassa lampolassa ja osa niistä on teetetty langoiksi Pirtin kehräämössä. Lisäksi myymme Pirtin kehräämön tuotteita. Omat lankatuotteemme tunnistaa Villa Laurila vyötteestä.

Laurilan lampaiden päätuote on niistä saatava upea villa. Lankamme on tehty yleensä 100% Kainuunharmaksen, Ahvenanmaanlampaan tai Suomenlampaan villoista.

Villat lajitellaan tilalla tarkoin ennen kehruuta ja lankoihimme on käytetty ainoastaan parhaita raaka-aineita.

Tuotteemme ovat täysin kotimaisia ja juuri sellaisia mistä vanhan kansan ihmiset usein haaveilevat: AITOJA villalankoja. Jokainen kehruuerä on uniikki (erien koko 20-40 kg).

Langat on varovasti pesty ja niissä on vielä luonnollista villarasvaa tallessa. Langat ovat miellyttäviä neuloa ja ne hylkivät likaa (+ vettä) aivan eri tavalla kuin voimakkaasti käsitellyt teollisuuslangat. Luonnollinen rasva tekee langasta erittäin kosteutta imevän ja helpon pestä.

Lankavyyhtien painot vaihtelevat, mutta käsityölankojen koko on noin 100 g. Kaikille langoillemme suositellaan varovaista käsinpesua huopuvuuden vuoksi.

Ostamalla näitä tuotteita tuet uhanalaisten lampaiden kasvatusta perinteisillä luonnonlaitumilla ja autat elävöittämään suomalaista maaseutua. Ellet löydä valikoimistamme sinulle sopivaa tuotetta niin kysy sähköpostitse, josko sitä kuitenkin löytyisi kauppamme valikoimista :)

Nämä langat on rakkaudella suunniteltu omat korkealle asetetut laatukriteerit mielessä ja niiden alkuperä on täysin jäljitettävissä. Langoissa on toki aitoa lähilangan tuoksuakin jonkin verran jäljellä.

keskiruskea suomenlammas- 140x2
100% suomenlammaslanka. Parhaista hienoista villoista Pirtin kehräämöllä kehruutettu lanka. Sis. lanoliiniä. Luonnollinen vivahteikas väri, jossa on noin puolet karitsavillaa. Vyyhtien... 
7,90 €
Sukkalanka (kh/sl/gotti)
Langoissa on suomenlampaan, kainuunharmaan ja/tai gotlannin turkislampaan villaa+ 15% nylonvahviketta. Monta eri väriä myös ohuena! 
7,90 €
100% mohairtopsi 50g
Kahta eriväristä 100% ihanaa mohairtopsia kehruuseen tai muihin käsitöihin. Fuksia (?) ja sähkönsininen (tai sitten ehkä turkoosi?). Värillisissä kauniit vanhvat... 
3,50 €
Saatavilla 58 kpl
tech
Villa Laurila
Soikkalantie 18
FI-52510, Hietanen
FINLAND
puh. 050-5949500
aulimaija@laurilan.net
Y-tunnus: 0973770-3